I år har vi gått "all out" på bakinga!
I år vil jeg si at vi har gått "all out" på bakinga. Det har blitt mange slag, mange bakedager og flere hus, hjerter og traktorer i pepperkake! :) Vår årlige " useriøs bakekveld" har gått fra øl i hånda og bare Liv som barn, til at omtrent alle har 1-2 kids, så her endres formen etter behov. Øl er byttet med saft og eplemost, men guttas bakeversted er det samme.
Her har Mamma og jeg peppernøtter, smultringer og havrekjeks på bakeplanen. Da går dagen. Halvor er med fra vippestolen eller bæreselen.
Peppernøtter in the making.
Peppernøtter ferdige.
Smultringer.
Liv og jeg igang med et veldig kult prosjekt - pepperkakehus i helt lik form som drivhuset vårt! :D
Screenshoot som Knut bror tok da han facetimet oss mens vi bakte ;)
Pepperkakedrivhuset ser kanskje brent ut, men det gjør ikke noe når det skal sauses i melisglasur! :D
Ho ho hooo, ble ikke det litt fint da? Syntes hvertfall det selv!
Vi fikk så mye koselig julekort at vi ville lage et pepperkakeposthus også. Det limte vi på en liten pappeske, fylte med litt granbar, og vips, et lite posthus.
Post fra fjern og nær <3
Passer perfekt i huset sitt :) Vi kommer nok til å lage posthus neste år også.
Og når vi snakker om pepperkake - sjekk denne tøffe traktoren som gutta laget på bakedagen vår! Her stemmer alt overens med den ekte traktoren.
Montering.
Underveis i all bakinga fant jeg ut at det var vel mye forskjellige farger på kjøkkenet vårt. Selv om jeg liker beis godt - da vises treverket så fint, så følte jeg for å lage en litt mer sammenhengende stil. Så med bakegjengen som dommere og råd fra venninner på snapchat, ble det bestemt at fargen "Diskret" fra Jotun ( øverst til høyre på testmalingen) ble finest. De andre fargene i "finalen" var kalk øverst til venstre, blåis under den, diskret øverst til høyre og valmuefrø nederst til venstre. Vi hadde egentlig veldig lyst på blått kjøkken, men fant ut at det hadde blitt litt too much med blå selv om vi likte fargen godt. Diskret gjorde seg veldig og hele kjøkkenet henger bedre sammen nå. Jeg kan vise bilder av det litt senere.
Selv om det serveres i muffinsformer, så er vel ikke akkurat fuglematen å regne som bakst, men det er koselig å lage til småfuglene også. Vi bruker solsikkefrø og fett/smult for å lage våre egne fuglemuffins :)
Har du bakt mye i år?