Årets første krepslag for bedrifter
Denne uken hadde vi årets første krepselag for bedrifter, i krepsesesongen som er fra 6.august - 15.september hvert år. Det er utrolig mye jobb, men gjestene våre var kjempefornøyd og det gjør det verdt jobben! :)
Jeg har jo fortalt om krepsing før, hvordan det både er en nydelig råvare og et fint "turistprodukt" som gården tilbyr. Vi leier ut i helgene til venner/familer som vil klare seg selv, og har bedrifter i ukene som vil ha høyere grad av service. (Vi har forresten flere ledige datoer i år!)
Hytta ligger få meter fra vannet, og har 2 bad og 7 soverom.
Kristoffer har krepset hele forrige uke for å få nok kreps. Lunsj - lunsj opplegget vi hadde denne uken var 15 stk, og da krepser vi så vi har 15 kilo klart til de kommer. Vi pleier å ha ute ca 70 teiner hver natt og da får vi kanskje 2-4 kilo kreps. Krepsing er en grunneierrett i Krøderfjorden, og det gjør jo at krepsingen blir nokså eksklusiv.
Nydelige morgener med tåke som letter utover dagen.
Jeg innså at jeg var tom for egg midt under kanelsnurrbaking, og måtte ta meg en tur i hønehuset for å ha til pensling... Regner ikke med at Liv's eggebedrift lider under mitt lille tjuveri.. :)
Til lunsj serverte vi quinoasalat, villris med grønnsaker, tomatsalat og elgebiff stimler.
Krepsemåltidet serveres med hjemmebakt loff, smør, sitron, majones og dill.
Ser det ikke lekkert ut da? :) Kristoffer og jeg serverer krepsen og Knut bror passet Liv. De hadde sovet ute under åpen himmel i skogen den natten.. :)
Det var en super kveld, alt klaffet, både med mat, logistikk, vær og sosialt! Ingenting er jo bedre enn det :)
Fullmåne var det også... her er fullmånen på vei over HappyPig beitet, som jeg knipset på vei hjem fra servering.
Jeg sto opp veldig tidlig torsdag for å lage nybakte rundstykker til frokost og gjestene var veldig fornøyd!
Når gjestene reiste var det bare å sette seg med en kaffikopp på stranda og kose seg litt før oppryddning...