Man kan jo ikke bare ri rundt og maule disse jordbærene...? Det fyller ikke fryseren for vinteren?
Som jeg fortalte i forrige innlegg, så elsker jeg denne tiden med jordbærslang hver dag. Men det fyller ikke akkurat fryseren å maule så mye bær at du omtrent triller heim? (Kreemt, ehh, ikke at jeg gjør det!)
Vi har jordbær jorder rundt overalt, så fristelsene er mange.
Ikke helt den klassiske " jordbær på strå?" ;)
Liv er heime fra barnehagen nå og vi har hatt svigermor på besøk en uke for barnepass. Hun, mamma og meg satte oss ned med noen kasser jordbær fra egne jorder, og renset mens vi skravlet. Og det er som mamma sier: "helping hands get things done half the effort - twice the fun " ;)
Liv hjelper til å smake... :)
Hun er veeeldig flink til det.
Bær klare for røring. Jeg har skrevet jo om prosessen tidligere år, og det er ikke vanskelig! I år brukte jeg 3,5 kilo jordbær, 1 pose gul JAM, og 700 gram sukker - som smakte kjempegodt! Som nevnt før - det er forsjell i sødmen i bærene også, så prøv deg frem. Heller for lite enn for mye. ( På pakka står det 0,5-1kg sukker pr 1 pk jam og 2 kg bær - det mener jeg personlig er for søtt.)
Vi må jo sjekke om det ble passe søtt - Liv er sjefen for det.
Etter godkjening fikk hun en halv kopp full av syltetøy som takk for hjelpen! waaow.
Nå har svigermor reist og da må min asssistent bli med å lage blogginnlegg også, og ikke bare syltetøy. Mens hun tegner i boka mi, så det knapt syntes hva som står på lista over "things to do" og spiser yougert.... Vi har henne hjemme i 3 uker.. hva gjør de som har 8 uker a? ;) he he he...
Har du laget årets syltetøy enda?