Grisenes siste reise
Vi byggde jo vårt eget gårdslakteri i fjor høst, når vi innså at ikke Mobilslakt kom til å komme på hjul igjen. Vi hadde brukt Mobilslakt så lenge de holdt på, og at dyrene ble avlivet så stressfritt som mulig i trygge omgivelser er veldig viktig for oss.
Når disse HappyPigsa har levd sitt glade griseliv som frilandsgris på gården, spist kun soyafritt økologisk for, og bor på 30mål beite med egen stand... ja da er det helt topp å kunne la den siste delen av livet deres bli helt stressfritt - så vi avliver dem her i beitet sitt!
Grisene ligger bokstavelig talt å SOVER i halmhuset sitt, og Kristoffer må vekke en og en for å få de med ut i slusa 2 meter unna for avliving. De skjønner overhode ikke at noe skal skje og det hele foregår så rolig det er fysisk mulig å få det til.
Etter avliving ute i beitet sitt, så kjører vi dem hjem til våre helproffe slakteri på gården, noen hundre meter unna beitet. Vi er 7 stk på jobb, inkludert Kristoffer og meg selv på slaktedagen. Mattilsynet er også på plass hele dagen både på livdyr kontroll og kjøttkontroll. Mattilsynet sier selv at de ikke har sett noe sted det foregår roligere for dyrene og det er fint å tenke på at opplegget vårt er det beste for dyrene. Det er jo målet vårt!
Vi har tilogemed vårt eget EFTA stempel med vårt unike nr.
Det føles godt å ha fått til dette.
Sak om oss i Nationen i høst om dette